Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Beer, bier, birra, cerveza… De bästa pubarna i Dublin att ta en öl på

Destinationer

Beer, bier, birra, cerveza… De bästa pubarna i Dublin att ta en öl på

maj 15
18:35 2015

Att åka till Irland och inte dricka ett glas god öl är som att åka till Italien och inte beställa en pizza. Om du tröttnar på att vandra runt på Dublins gator och behöver en paus, besök en av pubarna vi rekommenderar idag. Det finns mer än 1000 pubar runt om i staden, men dessa är de mest representativa och speciella. Skål!

The Temple bar

En klassiker som du inte kan missa. Tusentals turister kommer in varje dag, men de tar bara ett foto och går iväg. Varför? Det är inte för att de inte känner för att smaka någon av de 450 olika sorters whisky, utan för att det inte finns någon ledig plats! Det spelas live traditionell musik nästan varje timme, och det dricks pints av Guinness och Irish Coffee med whisky, eller Baileys, eller Tia Maria, eller Frangelico, eller vad som helst. De bryr sig inte så länge det är alkohol.

Temple.Bar_.original.8964

Mcdaid’s

Isolerad från de stressiga gatorna och från tiden generellt, vi finner denna heliga relik av gamla Dublin. Ingen musik. Bara samtal, gamla böcker och författarporträtt. På andra våningen finner vi vardagsrummet där du kan vara ännu mer bekväm. Om alla resguider nämner McDaid’s, det måste vara ett bra tecken!

pint-of-guinness

O’donoghue’s

Intill St. Stephen’s gröna park, finner vi denna gammaldags bar med väggar helt täckta med gulnade bilder av The Dubliners, ett legendariskt folkband som började spela i bakgården. Ett stort urval öl, bra vibbar, god mat och den bästa puben att sjunga på i Dublin. Det sägs att Robert Kennedy sjöng där en gång; det finns dock inget grafiskt bevis på detta. Så synd!

pub

The Brazen head

Ägarna säger att detta är den äldsta puben i Irland. Byggd 1198, vi hittar den i ett hörn av en tidigare medeltidsmur. Sanningen är att under mer än åtta sekler, många viktiga personer har besökt puben: författare som James Joyce och Brendan Behan, musiker son Van Morrison och Tom Jones, och även George H.W. Bush.

BrazenHeadPodge2

Om författaren

Author

Author

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar