Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Båtluffa i Kroatien!

Europa

Båtluffa i Kroatien!

Båtluffa i Kroatien!
januari 08
11:59 2016

Att båtluffa är möjligen det bästa sättet att få se och njuta av hundratals vackra öar som kantar den kroatiska kusten i Adriatiska havet. Eftersom de är så många har vi gjort ett urval av pärlor som inte borde missas om du bestämmer dig för en sommarsemester där.

Det finns ett par ögrupper varav den största ligger utanför kustremsan som heter Dalmatien. Vilken ö du än väljer att börja med, är det bästa och mest logiska utgångspunkten kuststaden Split.

Split är en ganska stor stad med en stor hamn, och härifrån avgår ferrys med jämna mellanrum under högsäsongen. Split är sevärt i sig, då det är en gammal stad grundad av romarna och där centret ligger inom murarna för en gammal romersk palats.

Brac är den närmaste och en av de största öarna och den ligger utanför Split, ungefär en 45 minuters resa med ferry. På Brac finns den mest kända stranden i Kroatien, Zlatni Rat, i den pittoreska byn Bol. Men Brac har mycket mer att erbjuda, naturen är otrolig samt olivoljan som säljs i de små butikerna och i privathusen kan vara det bästa som du någonsin har provat!

shutterstock_118401376

Vis är den mest avlägsna ön och med ferryn tar det ungefär 2,5 timmar att komma dit. Den har varit skyddad från turismen då där låg viktiga militärbaser fram till början av 90-talet, och det är kanske just därför som den har bevarat sin mystiska charm och oförstört naturskönhet. Komiza, fiskebyn på södra sidan ön är en sömnig paradisby med vackra stränder, fastän den har ökat i popularitet de senaste åren. Så åk innan paradiset blir förlorat!

shutterstock_121411381

Korcula är den grönaste ön, täckt i pinjeskog. Här kan man också hitta sandstränder, något som inte ses så ofta i Kroatien. Staden Korcula är en underbar medeltidsstad belägen inom fortmurarna. Har du bil, åker du ferry till byn Vela Luka från Split, men om du är fotgängare, är det smidigaste och snabbaste sättet att ta katamaranen från Split.

shutterstock_311817353

Den sista ön är Hvar, med den glamourösa staden med samma namn. Även om den vackra medeltidsstaden Hvar har börjar dra till sig jet-set turister, är resten av den lavendeltäckta ön ganska oförstörd och den kan vara en perfekt destination för en avslappnande semester. Från Split kommer man dit med ferry till byn Starigrad eller direkt till Hvar med den snabbare katamaranen.

shutterstock_298680722

Missa inte detta paradis innan det blir försent!

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar