Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Barcelona – Spaniens stjärndestination

Destinationer

Barcelona – Spaniens stjärndestination

Barcelona – Spaniens stjärndestination
november 17
21:23 2015

Om någon långtidsbo i Barcelona skulle läsa min artikel, skulle den börja klaga direkt: rubriken är fel – Barcelona är inte spansk, den är katalansk. Sanningen ligger nånstans däremellan: Barcelona är en del av både Spanien och Katalonien. Trots en önskan som de flesta katalaner verkar ha, den nordöstra iberiska regionen är fortfarande inte en oberoende stat, och därför kan den officiellt klassificeras som en del av Spanien. Även så, den katalanska kulturen är unik på den europeiska kontinenten, som gynnas även av ett eget romansk språk. Kataloniens historia är en intressant läsning på flyget till Barcelona, resmålet som vi kommer att prata om idag.

Barcelona har vuxit under de senaste två årtionden till att bli en av de mest besökta destinationerna i Europa. Det är en ung, livlig och kulturellt rik stad på medelhavskusten. Barcelonas El Prat flygplats är en av de största i Spanien, med flygen som kommer in dagligen från hela världen. Samtidigt som väg- och rälsförbindelser med resten av Europa är utmärkta.

barcelona-sagrada-familia_small

Varför är då Barcelona så populär? Först och främst måste vi nämna det kulturella arvet – det är en stad av Gaudi. Denna välkända spanska arkitekten har gett ansiktet till det moderna Barcelona och har lagt på pappret stadens mest välkända monumentet – Sagrada Familia katedralen.

Byggnaden är 170 meter hög och har varit under ombyggnad under de senaste 120 åren (med datumet för det definitiva färdigställandet satt under nästa årtionde).

En annan dragningskraft med Barcelona är stranden – det finns 8 stränder i staden, och den mest kända är Barcelonetta. Alla har finkornig, gyllene sand och rent blått hav. Sporter som vind- och kitesurfing, såväl som jet-skidåkning och strandfotboll är extremt populära här.

barceloneta_small

Den tredje dragningskraften (och den viktigaste för vissa) är FC Barcelona. Denna legendariska fotbollsklubb, känd av miljoner över hela världen, drar tusentals turister varje år som kommer för att se fotbollsmatcher. Camp Nou stadion (Barcelonas hemmaplan) besöks årligen av mer än 2 miljoner människor, och nästan var och en av dem köper åtminstone en souvenir från denna ”fotbollens heliga plats”.

Andra sevärdheter inkluderar den fantastiska Park Guell, en nöjespark med Gaudis andra arkitektoniska  juveler, Plaza Royal, stadens huvudtorg, där stadshuset ligger, samt La Rambla, shoppingstråket där turister och lokalbor gör långa köer under den svarta fredagen.

barcelona-park-guell_small

Som avslutning, en borde besöka Barcelona åtminstone en gång i livet. Den har unik kultur, vänliga människor och bra väder – det är inte konstigt att den blev utropad till staden med bästa imagen i världen 2014.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar