Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Anledningar att besöka Luxemburg

Destinationer

Anledningar att besöka Luxemburg

Anledningar att besöka Luxemburg
mars 21
10:52 2016

Luxemburg är ett av de minsta men samtidigt charmigaste länderna i Europa. Det ligger i Europas hjärta, mellan Tyskland, Belgien och Frankrike. Dess läge, närheten till grannländerna samt det stora antalet nationaliteter som bor där gör Luxemburg till ett perfekt exempel av den europeiska kulturella blandningen.

Luxemburgs huvudstad, som bär samma namn, är en stad full av kontraster, då det är en modern stad med många företag och high-tech byggnader men som samtidigt behållit ett stort antal historiska stadsdelar. En av huvudattraktioner för turister är fortet, som brukade vara ett av de största och bästa i Europa, samt Gamla stan, båda med på UNESCOs Världsarvslistan. Det som gör Luxemburg riktigt intressant att besöka är landets roll i Europeiska Unionen, då det är ett av Unionens grundande medlemsländer och hemmet till flera EU institutioner, som Europeiska Parlamentet och Europas Tribunal.

shutterstock_29761849

Trots landets storlek, Luxemburgs landskap är helt enkelt häpnadsväckande. Det är svårt att stå emot skönheten av dess skogar, floder, sjöar och berg. Det finns tre naturreservat som erbjuder många möjligheter för promenader, cykelturer, romantiska semestrar och familjeutflykter. Runt omkring naturreservaten hittar man flera små byar med rikt aktivitetsutbud och många mysiga restauranger som har ett stort urval av lokalmat.

shutterstock_210546166

Ett land fullt av festligheter och traditioner

Förutom för sina fascinerande landskap, är Luxemburg känd för sina festligheter och festivaler. Det kulturella utbudet inkluderar tusentals konserter, sportevenemang, traditionella firanden och musikfestivaler för alla smaker. Några av de mest kända kulturella evenemang inkluderar katedralnatten, då katedralen har öppet hus på natten, Wiltz festivalen men också många andra. Utöver det, under sommarkampanjen, staden Luxemburg organiserar många gratis konserter, gatufestivaler som World MeYouZik festival, och Rock un Knuedler, samt utomhusbios och mängder av andra aktiviteter runt om i staden.

Blandningen av kulturer, nationaliteter och språk garanterar att resan till Luxemburg blir en unik erfarenhet.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar