Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Aer Lingus – en klassiker i modern tappning

Tema

Aer Lingus – en klassiker i modern tappning

Aer Lingus – en klassiker i modern tappning
augusti 15
01:43 2016

Aer Lingus är ett irländskt flygbolag som grundades redan 1936. Det var under en lång tid ägt av staten och bolaget började med så lite som bara ett flygplan. Mycket har förändrats sedan dess och nu är flygbolaget en del av den stora IAG (International Airlines Group) gruppen tillsammans med Vueling, Iberia och British Airlines. Flottan räknar numera med 47 flygplan som flyger till 60 olika destinationer. Förutom Europa, där de flesta flyg opererar, flyger bolaget även till USA dit Aer Lingus har börjat flyga så tidigt som 1958. Idag flyger Aer Lingus även till Australien.

Även om bolaget har existerat långt före “low cost” flygen, har bolaget adopterat en ny filosofi efter lågprisbolagens inträde på marknaden. Nämligen, Aer Lingus är en hybrid mellan ett klassiskt flygbolag med reguljära flyg och ett lågprisbolag som erbjuder flyg till konkurrenskraftiga priser. Vad är skillnaden? Skillnaden ligger framförallt i priset. Genom att måltider på europeiska flygningar inte längre inkluderas gratis utan är ett tillval som kan köpas separat har flygbolaget lyckats pressa priserna och erbjuda flyg till attraktiva priser.

På transatlantiska flyg är måltiderna fortfarande inkluderade i biljetpriset. Om du behöver specialkost (glutenfri, laktosfri, vegetarisk etc.) kan du beställa det på alla transatlantiska flyg 24 timmar innan flyget avgår.

Aer Lingus erbjuder wifi ombord till en liten kostnad. På alla transatlantiska flygningar har du dessutom en personlig skärm framför dig där du kan få välja bland ett brett utbud av underhållning, såsom filmer, dokumentärer och TV-program.

LH-economy_setas-cabin4

Flygbolaget erbjuder tre olika sätt att checka in på. Du kan antingen göra det på check-in disken på flygplatsen, på bolagets hemsida eller via appen direkt i din mobil.

På alla flyg får du kostnadsfritt ta med dig handbagage som växer max 10 kg. Väskan får vara maximalt 55 cm hög, 40 cm bred och 24 cm djup. Dessutom får du ha med dig en mindre väska, till exempel en handväska, kameraväska eller datorväska. Även här finns vissa begränsningar då det gäller väskans storlek. Höjden får vara maximalt 25 cm, bredden får inte vare mer än 33 cm och djupet har en begränsning på 20 cm.

När det gäller incheckat bagage i Europa kan du välja mellan fyra olika bagagestorlekar. Den minsta tillåter 15 kg men du kan också välja 20 kg och 25 kg. Behöver du ta med mycket bagage? Då kan du välja det största bagagepaketet som tillåter två väskor med en total vikt på 40 kg. På alla transatlantiska flyg ingår en väska med upp till 23 kg gratis.

Vi önskar dig en trevlig resa med Aer Lingus och kom ihåg att besöka Bravofly där du kan boka billiga flyg och ta reda på mer.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar