Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > 8 saker du borde göra innan du fyller 30 – del 1

Tema

8 saker du borde göra innan du fyller 30 – del 1

8 saker du borde göra innan du fyller 30 – del 1
juli 14
16:06 2015

Innan du börjar jobba seriöst, innan du bildar familj, innan banken fångar dig och du tar bolån… Innan alla ansvar som kommer med att vara vuxen tar kontroll över ditt liv, gå och gör galna saker! Behöver du idéer? Vi ger dig 8 av dem.

Vandra på Inkaleden och se Macchu Picchu

Få stigar kan skryta med att ha ett avslutning så imponerande som Macchu Picchu. Inkaleden är en rutt på 43 km till fots som tar dig till foten av denna plats som är med på UNESCO världsarvslistan, och som går genom regnskogar och tät dimma, gamla trappor och några av de bästa utsikterna i Peru, och på planeten. Avsluta din ansträngning med den kända Solporten och majestätiska ruiner i Macchu Picchu. Detta kommer att vara en upplevelse du inte kommer att glömma.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luffa i Asien

Du är på universitetet, du har sparat lite pengar och vet inte vad du ska göra med den 2 månader långa sommaruppehåll… Det är lätt: packa dina nödvändigheter i en ryggsäck och boka ett flyg till Bangkok (eller var som helst). Att resa och leva i länder som Thailand, Laos, Kambodja eller Vietnam är enkelt och billigt. De är turistvänliga länder som har priser som du svårt kommer att hitta i Europa eller USA.

Winning-Picture-of-Bagan

Bungee jumping i Nya Zeeland

Gillar du extrema sporter? Nya Zeeland är det perfekta scenariot för adrenalinsökare samt äventyrs- och naturfantaster. Här kan du göra allt, från rafting till zorbing (rulla nerför en kulle i en genomskinlig plastboll). Men, med att dessa kanjoner, floder, djupa dalar av hisnande skönhet, borde du börja med bungee jumping. Det är perfekt om du vill njuta av bländande utsikter och övervinna din höjdrädsla.  

bungee

Simma och dyk i en cenote i Mexico

Vi är säkra att du redan har sett bilder på en cenote, sötvattenslukhål som formas av kalkstensberggrund. De är väldigt vanliga på Yucatan halvön, i Mexico. De forntida Maya brukade tro att de var livsfontäner, ingångar till den andra världen och platser där du kunde kommunicera med gudar. Kan du tänka dig ett bättre sätt att göra det än genom att simma i turkost vatten svagt upplyst av ljuset som söker sig ner genom växtligheten? Inte vi heller. Ik-kil cenote är en av de populäraste, men det finns faktiskt många att välja från.

Ik-Kil-Cenote

Om författaren

Author

Author

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar