Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > 6 skäl för att älska Irland och Irländarna

Destinationer

6 skäl för att älska Irland och Irländarna

6 skäl för att älska Irland och Irländarna
maj 18
07:11 2015

Om du inte är säker på var du vill åka nästa semester, då är det bäst att du tar några anteckningar, för här ska vi ge er 6 anledningar om varför du borde välja Irland. Följ med oss!

Irländarna uppfann whiskyn

Även om det första man tänker på när man hör ordet ”whisky” är Skotland, vill vi påminna dig om att whiskyn, faktiskt destillerades för första gången av Irländska munkar år 1405. Senare, fick ”Old Bushmills Distellery” spriträttigheter för att bli det första destilleriet i 1608.

Irländarna uppfann Guinnessöl

Det är vida känt att Guinness är en av Irlands nationalsymboler. Visste du att bakom detta landmärke finns det en hel värld med nyfikenheten? Till exempel kan vi nämna, att första fabriken grundades av Arthur Guinness år 1759, med ett kontrakt som tillät de irländska myndigheterna att andvända Sankt James anläggningar i 9000 år.shutterstock_174874430

Irländarnas framgångar i musik (rockmusik framförallt)

The Cranberries, Snow Patrol, den store Bono och hans band U2…De är alla irländare. Kan du ge oss fler exempel som bevisar att detta folket vet om rockmusik? Högst troligt…shutterstock_47460493

Irländarna startade flygbolaget Ryanair

Även om vi har lovat flera gånger att aldrig mer flyga med Ryanair igen, måste man slutligen erkänna att vi inte kan leva utan detta bolag. Vad kan man göra..? De är ju Irländare.

Irland är bland de grönaste och mest charmerande länder i världen

Detta är ett faktum: med bara en skymt av en bild från Irland, får man automatiskt ett leende på läpparna. För att vara ärlig…vem har inte drömt om att komma sig bort på en cykel åkandes på de smala stigarna på Irland?

Irland och dess gömda slott

Med dess landskap och slott, är nog Irland det underbaraste plats i världen. Det förstår man om man tänker på de fler än 300 slotten på ön som Cahir Castel, Blarney Castle eller Kilkenny Castle, detta är bara några exempel. Här är det lätt att känna sig som i en sagovärld.

shutterstock_110538242

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar