Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > 6 otroliga hemliga stränder i Europa

Tema

6 otroliga hemliga stränder i Europa

6 otroliga hemliga stränder i Europa
september 22
09:18 2015

Saleccia, Korsika

För ofta är det för svårt att komma till denna typ av stränder. Om du inte har en båt kommer du att vara tvungen att korsa öken för att komma till Saleccia. Gömd bakom den isolerade Agriates öken, är det som att komma till himmelen efter helvetet.

Traigh Eais, Barra, Skottland

Flygplatsen i Barra är den enda som har en landningsbana i sand. Självklart är den värdelös tills tidvattnet faller. Hur som helst, det finns en annan strand, bara 5 minuter till fots därifrån, en riktig juvel bland lyxstränder på de hebridiska öarna: Traighs Eais.

Traigh-Eais-beach

Reynisfjara, Island

Vem har sagt att stränder kan bara ha vit eller guldsand? Precis vid Vik, Reynisfjara står ut som en magnifik blåsvart strand vars sand är dekorerad med uråldriga isblock från Vatnajokull glaciären.

SEA_2052

Baia della Madonnina, Kalabrien, Italien

Ordagrant översatt som Jungfru Marias vik, denna strand är en vacker kandidat i tävlingen mot stränderna i Sicilien. Den ligger i ett område känd som Capo Vaticano, som gömmer flera förstklassiga stränder.

Skagen, Danmark

Skagen är udden av en av de största uddarna i världen, en tio tusen år gammal landremsa som fortfarande växer. Du kan stå precis vid slutet av den och stå med en fot i varje hav: Skagerak och Kattegat. Häftigt, tycker du inte?

Java-Cost-Calculator-Skagen-The-Northernmost-Town-in-Denmark

Dune du Pyla, Frankrike

Flanc Côté Ouest är sidan närmast havet på Dune du Pyla, en enorm sanddyna på Atlantkusten i Aquitaine, nära Bordeaux. Stranden är gömd bakom en enorm sandvägg som är 108 meter hög; Du kommer att vara tvungen att klättra på det och låta dig själv rulla ner till havet. Under soliga dagar är det en ganska svår uppdrag, och det blir ännu värre under en sandstorm. Hur som helst, om du vågar att ge dig upp på dynan, kommer du att bli belönad med en bit jord bortom all jämförelse.

la-dune-du-pyla

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar