Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > 4 städer genom 4 böcker

Tema

4 städer genom 4 böcker

4 städer genom 4 böcker
juli 19
16:33 2015

Det finns städer, gator och stadsdelar som du kommer att bli förälskad i genom sidorna i en bok. Sätt dig bekvämt, slappna av och gör dig redo, eftersom dessa böcker kommer att få dig att packa inför din nästa resa!

Barcelona och Vindens skugga

Vi befinner oss i efterkrigstidens Barcelona, året är 1945. Daniel Sempere är 11 år gammal när hans far tar honom för att se De glömda böckernas kyrkogård, mitt i stadens hjärta. Där hittar han en förbannad bok. Från och med då kommer vi att upptäcka författarens historia samtidigt som Daniels liv blir skört medan han växer upp. Det förflutna och nutiden smälter samman i en stad sårad av kriget och full av hemligheter.

barce

Edinburgh och Trainspotting

Kanske har du sett filmen och inte ens visste att det fanns en bok innan fram tills nu! Kom ihåg Ewan McGregor flyende på Princess Street medan han lämnar Weaverley Station bakom sig. Dagsljuset, stenhusen, de stenbelagda gatorna… Edinburgh är full av charm, men den har också en tuffare sida som Irvine Welsh porträtterade bättre än någon annan.

books

Stockholm and Män som hatar kvinnor

I ett enda kapitel, den första boken i Stig Larssons Milleniumtrilogin kommer att fånga dig i en resa genom brott, mysterier och oväntade handlingsomkastningar i den avantgarde och mystiska svenska huvudstaden. Om du besöker staden, glöm inte att gå till några ställen som Götgatan, där huvudpersonens kontor ligger, eller Mellqvist Kaffebar för att ha något sött.

book

Lissabon och Pereira Maintains

Skriven av den italienska författaren Antonio Tabucchi, romanen utspelar sig under 1938 i Lissabon, under den fascistiska regimen av Antonio Salazar. Storyn följer Pereira, en journalist som brukade skriva dödskrönikor och numera skriver kulturkolumnen för en liten tidning, Lisboa. Han är en tyst man vars värld vänds upp och ner när han träffar den unge Monteiro Rossi, som kämpar mot regimen. Pereira kämpar med sitt samvete och inskränkningar under den mörkaste perioden i Portugals historia.

TRANVIA-LISBOA

Om författaren

Author

Author

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar