Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > 4 resmål att fly från trängseln

Tema

4 resmål att fly från trängseln

4 resmål att fly från trängseln
augusti 12
18:40 2015

Om du är trött på att kämpa med att hitta en liten bit strand för att sätta upp din parasoll, den sönderkokta paellan på den typiska ”chiringuito”, och på att sova på den obekväma soffan i dina svärföräldrars strandlägenhet, är det dags att byta stilen på din sommarsemester. 

1. Alcudia – Mallorca

alcudia

 

Med sina 30 km långa kusten för naturentusiaster, är Alcudia en av Spaniens mest miljömedvetna städer. Den har mer än 12 stränder: med stenar, vit sand, stora och små… Och det är en av Mallorcas minst späckade platser under sommaren, och därför charmigaste.

2. Solomon öar – Melanesien

Floating-market-2

Pittoreska stränder, vikar och korallrev formar dessa öar, som delar skärgården med Papua Nya Guinea och där den tropiska temperaturen rör sig mellan 25 och 32 grader året om. Bildad av mer än 1000 korallrev, och med en yta på mer än 28400 kvadratkilometer är det ett paradis där du kan njuta av naturen. Om du dyker, kommer du att få se några rester från det andra världskriget under det blåa vattnet.

3. La Albufera – Valencia

valencia

 

Detta område i Valencias inre är perfekt att fly till, och du kan få smaka den bästa cuisine på en unik plats. Albufera Nationalparken kan besökas till fots eller på cykel, följande en väg full av fåglar, och är på ett sätt ideal för att ’hitta en själv’ på vägen. Det är också möjligt att ta båten och bevittna en av Spaniens vackraste solnedgångar innan middagen – eller rättare sagt, paellan!

4. Liechtenstein

SONY DSC

Detta skatteparadis är en av världens minsta länder med bara 160 kvadratkilometer, men du kan vara säker på att du inte kommer att stöta på din rumskompis där. Kultur, arkitektur, vin och kulinariska färdigheter samlas i Vaduz, huvudstaden, där du kan uppleva en tour kallad ”Lär känna Vaduz med Goethe”: två timmar för att besöka några av stadens viktigaste platser som om den tyska författaren skulle guida dig genom den.

Om författaren

Author

Author

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar