Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > 4 anledningar till att bli en Erasmus student

Tema

4 anledningar till att bli en Erasmus student

4 anledningar till att bli en Erasmus student
juli 19
11:01 2015

De som har aldrig upplevt det tycker ofta att Erasmus utbytet är bara ett knep för att få spendera ett år festande. Fel! Även om du som Erasmus student kommer att ha mycket roligt, det betyder inte att din akademiska prestation kommer att försämras. I verkligheten, ett år utomlands får dig att lära, upptäcka och leva. Om alla som har gjort Erasmus utbyte säger att de kommer att göra om det, det måste vara bra. Vi säger bara.

Bo utomlands

Enligt den Europeiska komissionen, ”möjligheten att bo utomlands” är ett av huvudönskemål för dem som tar del i Erasmus utbytesprogram. Tack vare pengarna från stipendiet, studenter får en möjlighet att uppleva det som blir deras första längre vistelse hemifrån. Dessutom får de en samordnare som kommer att hjälpa dem att hantera pappersarbetet, hitta boendet osv. Vi vet att de inte alltid hjälper, men de försöker åtminstone, och att kunna räkna med dem när du inte har någon annan är en lyx.

Amount of direction signs with europeans countries names.

Att lära sig att ta hand om sig själv

Detta är förmodligen det mest värdefulla du kommer att lära dig under tiden som Erasmus student. Du kommer att mogna och växa som person, eftersom om du får ett problem, du kommer att vara den enda som kan lösa det, på gott och ont. Varje misslyckande och varje framgång kommer att vara ditt ansvar och det kommer att öka ditt självförtroende.

o-COLLEGE-ROOMMATES-facebook

Förbättra dina utländska språk utan tråkiga föreläsningar!

Glöm alla böcker och språkskolor. Missa inte en fest, en föreläsning, en lektion, ett kaffe, en fotbollsmatch, en konsert… Varje tillfälle är en möjlighet att prata med andra människor och öva på främmande språk på ett roligt sätt (och vanligtvis, gratis). Varje språk kan bli mer eller mindre uppnåeligt om du ger det en chans och inte grips av panik. Vem vet, kanske du åker till Norge, men lär dig italienska tack vare dina rumskompisar, eller portugisiska i Grekland för att du träffar en fantastisk servitör från Portugal på din favoritrestaurang. Det är det magiska med Erasmus utbytet!

Boy-Say-Do-you-speak-English

Res mycket

Att bo utomlands under en begränsad tidsperiod uppmuntrar oss generellt att röra på oss. Om du lägger till ungdomen, ett flexibelt schema och friheten som ligger i att du inte behöver ge någon några förklaringar, resultatet blir att du inte kan sluta resa. Det spelar ingen roll hur mycket pengar du har medan du har tillräckligt med fantasi, och nuförtiden att resa runt i Europa är lättare än någonsin. När du är en Erasmus student, det är alltid svårare att stanna i din egen stad än att röra på dig och upptäcka världen!

maxresdefault3

Om författaren

Author

Author

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar