Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Dublin – glad och vänlig

Europa

Dublin – glad och vänlig

Dublin – glad och vänlig
november 03
23:24 2016

Dublin är Europas minsta huvudstad och en av de få som inte har en tunnelbana. Här tar man spårvagn istället, men även den går bara på en enda gata. Det bästa sättet att ta sig runt i stan är att promenera. Dublin är som sagt litet och stan är gjord på ett par timmar. Ett bra riktmärke var man än befinner sig är konstverket i form av en gigantisk metallpåle som står mitt på den stora bussgatan O’Connell Street. Den heter The Spire of Dublin.

Är du det minsta intresserad av klassisk litteratur ska du besöka Dublins författarmuseum som ligger i närheten. Irland har en imponerande samling världskända författarnamn. Ett annat tips är såklart Guinness Storehouse. Här kan du lära dig allt om det irländska, mörka skummande ölet. Högst upp i byggnaden finns Dublins bästa utsiktspunkt, en inglasad bar.

Vill du njuta av gröna vackra omgivningar ska du ta dig till Trinity College. Gå en guidad tur på det vackra universitetsområdet, och missa inte att se gamla biblioteket med de oändliga raderna av böcker. Här finns dessutom en av världens mest berömda skrifter, färgstarka och detaljrika Book of Kells från medeltiden.

En annorlunda plats där du kan ta reda på mer om Irlands moderna historia är det gamla fängelset Kilmainham Gaol. Det ligger tio minuters bussresa från centrum. Rekommenderat.

Gillar du konst ska du inte missa Museum of Modern Art. Irlands viktigaste samling av modern konst i en vacker byggnad från 1600-talet. Ett definitivt landmärke i Dublin är Dublin Castle. Mitt i stadskärnan ligger slottet med en stor borggård och ett torn från 1200-talet.

Det kan vara bra att lägga på minnet att i hemstaden till skummande Guinness är maten för det mesta ganska enkel. Du kan äta gott på pubarna men förvänta dig inga gourmetupplevelser. Maten ska vara god, portionerna stora, drycken flöda och självklart ska det hela förtäras i glada vänners lag.

Staden är en av de städer i Europa med flest ungdomar – hela 50% av befolkningen är under 25 år. Detta märks på stadens underbara nattliv, då det finns gott om pubar och barer i Dublin. Staden har också blivit framröstad som den vänligaste staden i Europa. Livemusik spelas ofta på gatorna vilket bidrar till den speciella atmosfären.

Så tveka inte och boka en långhelg i denna glada och vänliga staden som erbjuder en avslappnad och bakåtlutad stämning. Du hittar de billigaste biljetterna på Bravofly sökmotorn.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar