Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Flyg billigt till Berlin med Ryanair

Europa

Flyg billigt till Berlin med Ryanair

Flyg billigt till Berlin med Ryanair
oktober 25
19:56 2016

Tysklands huvudstad Berlin har med en oerhörd och otrolig historia samt med de dynamiska förändringarna sedan murens fall fått en särskild utstrålning och fascinerande dragningskraft. Få andra europeiska storstäder har förändrats så mycket under de senaste åren.

Huruvida du tar dig runt Berlin med buss, båt, cykel eller till fots spelar egentligen ingen roll, du kommer kunna nå mängder av berömda byggnader och minnesmärken i staden. Här kommer några sevärdheter du absolut inte får missa!

Brandenburger Tor är Berlins mest kända landmärke och symbol för föreningen mellan Öst- och Västtyskland.

Alexanderplats brukade vara Östberlins stadskärna, men numera är det den största inomhusgallerian. Ett annat viktigt landmärke TV-tornet ligger mitt på platsen och erbjuder utsikter så långt ögat når. Får inte missas.

East Side Gallery är egentligen ett segment av Berlinmuren som förvandlats till det längsta utomhusgalleriet i världen.

Museumsinsel – På denna lilla ö mitt i Spree ligger navet av Berlins museum samlade. Här finner du Berliner Dom, Altes Museum, Alte Nationalgalerie, Bode, Pergamon och Neues museum.

Dessa är bara några av hundratals sevärdheter som gör Berlin värt ett besök. Förutom dem får man uppleva Berlin i de olika stadsdelarna, alla med sina speciella kännetecken, men alla livliga och intressanta.

Friedrichhein brukade ligga i Östberlin och med sin något nedgångna charm, låga hyror och färre turister ger den en speciell vibb.

Kreuzberg brukade vara den stadsdelen där under 80-talet bodde artister, konstnärer och bohemer. Kreuzberg har behållit sitt coola status och det är fortfarande en populär stadsdel med butiker, nya restauranger, barer och gallerier.

Stadsdelen Mitte har fått ett rejält ansiktslyft och en del Berlinare fnyser åt Mitte som de anser har förlorat sin själ. Trots detta är Mitte charmigt och en väldigt bra utgångspunkt för turister. Här ligger det historiska TV-tornet icg Brandenburger Tor.

Prenzlauenberg är en mysig och lugn stadsdel norr om Mitte som huserar barnfamiljer, konstnärer och akademiker.

Ett sätt att ta sig billigt till Berlin är med Ryanair. Du flyger till flygplatsen Schönefeldt med ett av de billigaste flygbolagen. Resan tar ungefär en timme från Sverige och i kombinationen med de billiga flygen med Ryanair blir det mycket lättare att åka oftare, om än bara över en helg. Så om du vill uppleva Berlin och åka till ett bra pris är Ryanair ett självklart alternativ. Du kan boka biljetten billigast via Bravoflys sökmotor.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar