Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Florens, staden där man aldrig har tråkigt

Destinationer

Florens, staden där man aldrig har tråkigt

Florens, staden där man aldrig har tråkigt
februari 02
21:18 2016

Toscanas huvudstad är en stad som du kan besöka under vilken årstid som helst. Klimatet i Toscana är mild och turistsäsongen är öppen hela året. Även när det regnar finns det mängder av saker att göra: muséer, utställningar, bussturer, matlagningskurser och sist men inte minst, shopping.

Du kan börja ditt besök med att utforska det historiska centret. Även om Florens centrum är relativt litet kan man spendera ev halv dag med att promenera runt dess bedårande gator, lyssna på gatumusikanter eller ta sig en god kopp kaffe på en av Florens många kaféer.

shutterstock_317180195

Det finns ingen tvekan att den största turistattraktionen i Toscana är Florens katedral som heter Cattedrale di Santa Maria del Fiore. Det brukar sägas att en har inte varit i Florens om man inte har besökt Duomo och gått högst upp i kupolen. Du kan helt enkelt inte komma till Florens och inte besöka denna magnifika katedral. Förutom att det är en av de vackraste kyrkorna i Europa, utsikten från högst upp i kupolen är häpnadsväckande.

shutterstock_261432167

En stad full av kultur, tradition och romantik

Missa inte chansen att gå på den välkända Ponto Vecchio bron. Även om bron byggdes under 1300-talet har den bevarat sin ursprungliga utseende. Men istället för hantverksbutiker som låg där från början, numera hittar man souvenirbutiker. Trots att de flesta broar i Italien blev förstörda under andra världskriget, Ponto Vecchio förblev mirakulöst orörd. Lokalborna säger att det var tack vare en uttrycklig begäran från Hitler att inte förstöra den som bron skonades.

shutterstock_137058113

En resa till Florens är ett bra tillfälle att lära sig mer om den italienska konsten och besöka dess fantastiska muséer. Ett av de mest kända muséerna i Toscana är Galleriet. Höjdpunkten i samlingen är Michelangelos 5-meters skulptur i marmor av David, som utan tvekan är den mest igenkända skulpturen från den italienska renässansen. Ett annat museum i Florens är Uffizi Galleriet, det mest besökta muséet i Italien. Samlingen inkluderar verk från Leonardo da Vinci, Titian, Michelangelo, Sandro Botticelli samt många andra.

shutterstock_88027312

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar